Doorstromers

Voordelen voor doorstromers

 • Vakkundige en persoonlijke begeleiding
 • 1e adviesgesprek kosteloos
 • Zeer scherp tarief: € 1.995,=
 • Persoonlijk contact wanneer jij dat wilt
 • Je hypotheek meeverhuizen o.b.v. oude en nieuwe fiscale regels
 • We werken samen met meer dan 25 hypotheekbanken


Wanneer ben je een doorstromer?

Je bezit al een huis en gaat deze verkopen om een nieuw huis te kopen. Je mag je huidige hypotheekvorm behouden als je deze hebt afgesloten vóór 2013. Kies je voor een duurdere woning en heb je dus een extra hypotheekdeel nodig, dan ben je voor dit deel sinds 2013 verplicht om direct te beginnen met aflossen. Dat betekent dat je alleen nog kiezen uit een lineaire hypotheek of een annuïteitenhypotheek.

Waar loop je als doorstromer nog meer tegen aan?

 • Bijleenregeling
  Je krijgt te maken met de bijleenregeling wanneer je oude woning meer oplevert dan je nieuwe woning. Deze regeling stimuleert je om de overwaarde die vrijkomt bij de verkoop van je oude woning te investeren als je binnen drie jaar een nieuwe woning koopt. Doe je dit niet en kies je ervoor een hypotheek af te sluiten voor de volledige aankoopsom, dan heb je geen recht op hypotheekrenteaftrek over het geleende bedrag ter grootte van die overwaarde.

 • Overbruggingshypotheek
  Wanneer je oude woning nog niet verkocht is en je wel verwacht dat deze meer gaat opleveren dat de hoogte van je hypotheek kun je een overbruggingshypotheek afsluiten. Je verwacht je woning te verkopen met overwaarde. Op het moment dat je oude woning verkocht is los je deze hypotheek af. 

 • Verzekeringen 
  Je lopende verzekeringen kun je makkelijk koppelen aan je nieuwe hypotheek. Zorg ervoor dat je tijdig aan de geldverstrekker een bewijs van de afgesloten verzekering kunt laten zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je overlijdensrisicoverzekering en woonlastenverzekering.

 • Restschuld meefinancieren
  Het is ook mogelijk om je restschuld mee te financieren in je nieuwe hypotheek. Deze rente is tijdelijk aftrekbaar. Nadeel van het meefinancieren van je restschuld is dat je dan geen Nationale Hypotheek Garantie kan krijgen. Met de NHG regeling kun je geld besparen omdat geldverstrekkers je in ruil voor de NHG-zekerheid een rentekorting op de hypotheek bieden. Dit voordeel kan oplopen tot 0,7 % per jaar.

Wil je meer weten over de opties voor jou als doorstromer? Onze hypotheekspecialisten zoeken het graag voor je uit. Laat hiervoor je gegevens achter via onderstaand formulier.

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
Vraag/opmerking

HypotheekVakman maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie