NHG en Starterslening

Zeker voor starters op de woningmarkt is een hypotheek met NGH het overwegen waard. Daarnaast zijn er subsidieregelingen vanuit de overheid die het kopen van een eerste woning haalbaar moeten maken. Denk daarbij onder andere aan de starterslening.

Nationale Hypotheek Garantie
NHG kan een vangnet bieden als jij door omstandigheden je hypotheeklasten niet meer kunt betalen. Bijvoorbeeld door een scheiding, het verlies van je baan of ziekte. In die situatie biedt NHG onder voorwaarden hulp.

Heb je een NHG-hypotheek, dan geeft dit de geldverstrekker meer zekerheid dat de lening uiteindelijk terug wordt betaald. Zelfs bij een eventuele gedwongen verkoop kan NHG bijspringen als de verkoopwaarde niet voldoende is voor het aflossen van de hypotheekschuld.

Door de extra zekerheid die NHG banken geeft, ligt de rente van hypotheken met Nationale Hypotheekgarantie doorgaans lager dan die op reguliere hypotheken. Deze rentekorting kan zeker op langere termijn een mooi voordeel opleveren. Houd wel rekening met een eenmalige bijdrage die je betaalt voor het mogen afsluiten van een NHG-hypotheek.

Wat is de starterslening
Met de starterslening wil de overheid de kansen van starters op de woningmarkt verbeteren. Door de lening heb je net iets meer financiële ruimte, waardoor het kopen van een eerste woning een stap dichterbij komt. Zie het als overbrugging van de koopsom en jouw maximaal mogelijke hypotheek. Op de website van SVn lees je meer over de starterslening en kun je nagaan of het in jouw situatie mogelijk is.

Meer weten over deze en andere hypotheekvoordelen? Wij vertellen het je graag. Laat hiervoor vrijblijvend een reactie achter via het onderstaande formulier.

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
Vraag/opmerking

HypotheekVakman maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie