Dalende trend hypotheekrente, welke rentevaste periode kies je nu?

BLOG 24 juni 2019

Je hebt een huis gekocht en staat bij de hypotheek voor de keuze om je rente vast te zetten. De rente is nu heel laag en er wordt regelmatig gekozen voor een rentevaste periode van 20 jaar. Het verschil tussen een rente van 10 jaar vast (laagste NHG rente 1,54%) en een rente van 20 jaar vast (laagste NHG rente 2,15%) is ca. 0,6%. Bij een annuïteitenhypotheek van 270.000 euro betekent dat een verschil in bruto maandlast van ca. 80 euro. Je lost bij 10 jaar rentevast iets sneller je hypotheek af.

Regelmatig kiezen klanten van HypotheekVakman, waaronder starters, voor een rentemix van 10 en 20 jaar rentevast. De hypotheek van 270.000 euro wordt bijv. dan voor 135.000 euro voor 10 jaar vastgezet en voor 135.000 euro voor 20 jaar vastgezet. Zo verlaag je de bruto maandlast, los je iets sneller af, zijn je lasten over de gehele looptijd lager en spreid je je renterisico als de rente afloopt na 10 of 20 jaar. Ieder mens is anders en maakt zijn/haar keuzes die het meest prettig voelen. Deze mogelijkheid is in de vergelijkende voorstellen die worden gedaan dan ook het overwegen waard.

 Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw situatie? Laat via onderstaand formulier je gegevens achter en we nemen contact met je op. 

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
Vraag/opmerking

HypotheekVakman maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie