Dochters, jonge mensen en meer...

BLOG 9 juli 2019

Twee jaar geleden kocht mijn oudste dochter samen met haar vriend een huis. 2 twintigers, hard werkend en genietend van het leven. Ik heb hen kunnen helpen met de aankoop van hun 1e huis en daarna met het hypotheekadvies en het verkrijgen van de hypotheek. Het afgelopen jaar heb ik regelmatig jonge starters geholpen bij het hele financieringstraject. Jonge mensen weten waar het om gaat, wonen vinden ze belangrijk maar er zijn meer belangrijke zaken in hun leven. Hierin moeten dan ook verschillende keuzes gemaakt worden.

Het is dan ook mooi om bij het hypotheektraject zo goed betrokken te zijn met elkaar: Wat vind je belangrijk? Welke plannen heb je op korte en wat op langere termijn? Waar voel je je prettig bij?  En daarnaast sta ik bij het onderwerp “sparen in je eigen huis” (=annuïteitenhypotheek) uitgebreid stil en laat ik zien wat extra aflossen betekent.

Ontzorgen van jonge mensen
Veel jonge mensen vinden het ook fijn om ontzorgd te worden. Timothy kocht een woning in Utrecht en schreef in een review: “Paul legt alles begrijpelijk uit, stelt goede vragen waardoor je met een prettig gevoel door de hele rompslomp heengaat”. Het komt regelmatig voor dat mensen verrast worden. Bas schreef hierover: “Waar een huis kopen voor ons tot dat moment onmogelijk leek, opende er bij Paul opeens deuren”.

Het blijft elke keer weer fantastisch om de aankoop van het eerste huis van jonge mensen mee te maken. Met je dochter, met andere jonge mensen, allemaal met verschillende wensen. Mijn jongste dochter heeft een half jaar geleden haar 1e huis gekocht. De handtekening die ze hier toen heeft gezet bij de notaris vindt zij inmiddels GOUD WAARD!

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
Vraag/opmerking

HypotheekVakman maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie